محمد منتشری

استاد و مدرس آواز اصیل ایرانی
محمد منتشری
محمد منتشری

استاد محمد منتشری گنجینه آواز اصیل ایرانی

محمد منتشری (محمد صفار منتشری) خواننده و موسیقی‌دانی برجسته و از نام های درخشان در عرصه آواز ایرانی است. استاد محمد منتشری، گنجینه‌ای از آواز ایرانی است. تعهد به اصالت و مکتب آوازی اسماعیل مهرتاش، خلاقیت، تسلط بر ردیف آوازی، صدا و تحریرهایی دلنشین از ویژگی های بارز این هنرمند نامی می باشد و او را به یکی از برجسته‌ترین خوانندگان آواز سنتی ایرانی تبدیل کرده است.
محمد منتشری متولد 13 درماه 1321 در لنگرود گیلان است. پدرش آواز می‌خواند و صدای خوبی داشت و بنابراین از کودکی مقدمات موسیقی را نزد پدر فرا گرفت و به خوانندگی و آواز ایرانی علاقه مند شد. تصنیف هایی از خوانندگان شهیر آن زمان مانند استاد جلال الدین تاج اصفهانی، حسین طاهرزاده، جواد بدیع زاده و … که آهنگ هایشان از صفحات گرامافون پخش میشد را میخواند.

صدای قوی و رسا، تحریرهای زیبا و دلنشین، تسلط بر ردیف آوازی و ظرافت در بیان لحن و احساس، از بارزترین ویژگی‌های هنری استاد منتشری است.

محمد منتشری آواز
محمد منتشری آواز

محمد منتشری و آشنایی با موسیقی

محمد منتشری نحوه ورودش به عالم موسیقی را این‌گونه بیان می‌دارد:
پیش پرده ای بود به نام «گردو فروش» که استاد می‌خواست در یکی از عیدها در کنار تئاتر اجرا کند. دنبال کسی می‌گشت که پیش پرده را اجرا کند. آمد سر کلاس و این خواسته را عنوان کرد. من و چند نفر دیگر از بچه‌های کلاس داوطلب شدیم. ما را آزمایش کردند و من بیش از دوستان مورد قبول واقع شدم.

محمد منتشری، جامعه باربد و استاد اسماعیل مهرتاش

علاقه به تئاتر، محمد منتشری را در جوانی به سوی جامعه باربد رهنمون کرد. در این مکان، او با استادی برجسته آواز اسماعیل مهرتاش آشنا شد و مسیر زندگی هنری او دگرگون گشت. منتشری در سایه تعالیم مهرتاش، به خواننده‌ای توانمند تبدیل شد و ردیف آوازی را با ظرافت و دقت فراوان فراگرفت.

مؤسسه فرهنگی هنری آوای باربد استاد محمد منتشری را اینگونه معرفی میکند:

محمد صفار منتشری از برجسته ترین هنرآموختگان جامعه ی باربد و از شاگردان مبرز زنده یاد استاد اسماعیل مهرتاش می باشد. با مقدمات موسیقی نزد پدر آشنا شد و با ورود به جامعه باربد، ردیف آوازی را نزد مرحوم مهرتاش فرا گرفت. سپس در محضر استادان احمد عبادی و اصغر بهاری ظرایف موسیقی ایرانی را آموخت. داشتن استعداد خدادادی و حافظه قوی همراه با فعالیت مداوم در جامعه باربد و همکاری مستمر با هنرمندان فعال در اجرای طرح های هنری استاد مهرتاش سبب شده پس از گذشت سال ها، محمد منتشری گنجینه ای غنی از فرهنگ موسیقی ویژه تهران را به سینه حفظ کرده باشد.

استاد محمد منتشری
استاد محمد منتشری

استاد محمد منتشری از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۰ دوره ردیف‌های آوازی را نزد استاد اسماعیل مهرتاش فراگرفت و حدود ۲۰ سال با ایشان در تماس و معاشرت بود. از جمله هنرمندان موسیقی که در کلاس مهرتاش هم دوره محمد منتشری بوده‌اند می‌توان به محمدرضا شجریان، عبدالوهاب شهیدی و جمال وفایی اشاره نمود.

او از محضر موسیقی دانانی نظیر احمد عبادی و علی اصغر بهاری نیز بهره برده‌است. وی پس از درگذشت استادش اسماعیل مهرتاش، از موسیقی فاصله می‌گیرد تا اینکه پس از سال‌ها توسط مهدی کلهر به صدا و سیما دعوت می‌شود.
استاد منتشری بدون شک از برجسته‌ترین خوانندگان آواز ایرانی در عصر حاضر است و الهام‌بخش بسیاری از خوانندگان جوان می باشد. او از نزدیک‌ترین و با استعدادترین شاگردان اسماعیل مهرتاش و از پیروان مکتب آوازی اوست و در زمینه تدریس آواز نیز فعالیت داشته و با تعهد به حفظ و اشاعه آواز اصیل ایرانی، نقشی مؤثر در تربیت خوانندگان نسل جدید ایفا کرده است. هنرمندان و خوانندگان برجسته ای چون علیرضا قربانی، همایون شجریان و محمدمعتمدی و … از تعالیم او بهره برده اند.

آثار استاد محمد منتشری

حاصل سال‌ها تلاش و ممارست منتشری، آلبوم‌های متعددی است که گنجینه‌ای از موسیقی آواز اصیل ایرانی (Persian traditional music) را به گوش مخاطبان می‌رساند.

  • اجرا و انتشار ردیف آوازی «اسماعیل مهرتاش» با همراهی سه تار «هوشنگ فراهانی» و تار «فخرالدین حکیمی» در ۸ سی دی – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور
  • آلبوم موسیقی شور آفرین (شامل اجرای ضبط شده در کنسرت مجموعه آزادی ۱۳۷۲)
  • آلبوم موسیقی چند بهاریه – انتشارات آوای باربد
  • آلبوم موسیقی هفت سین (به روایت طهران) – مؤسسه فرهنگی هنری ماهور
  • آلبوم موسیقی چهارشنبه سوری – مؤسسه فرهنگی هنری آوای باربد
  • آلبوم موسیقی فکر بلبل – نوای همایون
  • انتشار آلبوم موسیقی قبله آمال – مؤسسه فرهنگی هنری آوای باربد
  • انتشار آلبوم موسیقی نوروزانه – مؤسسهٔ فرهنگی هنری نوخسروانی باربد
  • انتشار آلبوم موسیقی شور آفرین – مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور
  • اجرای آواز در آلبوم موسیقی مثنوی خوانی به همراه محمدرضا شجریان، محسن کرامتی، علی جهاندار، شهرام ناظری، بهرام سارنگ، مظفر شفیعی و همایون شجریان
  • ضبط آواز با مناجات خواجه عبدالله انصاری به همراه تار شهریار فریوسفی

آموزشگاه موسیقی دلشدگان به عنوان بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران امکان بهره مندی از تجارب و دانش استاد محمد منتشری در کلاس آواز اصیل ایرانی را فراهم نموده است. برای کسب مشاوره و مشارکت در دوره های آموزشی با ما در تماس باشید.

اسکرول به بالا